Waarom zwemmen zo goed voor je is

Blog Waarom zwemmen zo goed voor je is

Wil jij een gezonder lichaam en wil je beginnen met sporten? Dan is zwemmen een goede optie voor jou. Zwemmen heeft namelijk veel verschillende voordelen. Ben jij benieuwd geworden naar deze voordelen? Lees dan snel verder.

Afvallen

Als jouw doel is om af te vallen, is zwemmen een goede optie. Dit komt doordat je met zwemmen veel calorieën verbrandt. Hiervoor moet je natuurlijk wel bezig blijven en niet alleen maar lekker drijven. Het is bewezen dat je met een half uur zwemmen ongeveer 300 calorieën verbrandt. Gezond eten en zwemmen is de key tot afvallen. Daarnaast verbeter je je conditie ook nog eens met zwemmen, wat wil je nog meer? 

Spierversterking

Wist jij dat zwemmen ook een soort krachttraining is? Dit komt omdat je met zwemmen wel degelijk spiermassa opbouwt. Zodra je gaat zwemmen voel je weerstand die het water biedt. Hierdoor zal je veel spieren moeten gebruiken om jezelf vooruit te krijgen. Zwemmen is de perfecte full body-workout, aangezien je veel spieren gebruikt en ook nog eens de slagen kunt afwisselen. Daarnaast is zwemmen ook nog eens een low-impact sport, dit wil zeggen dat je je gewrichten niet veel belast. 

Hart- en vaatziekten

Naast dat zwemmen goed is voor je lichaam, helpt het ook nog eens het risico te verlagen op hart- en vaatziekten. Dit komt doordat zwemmen je bloeddruk en cholesterolniveau verlaagt. Hierdoor is het kans op het krijgen van deze ziekten kleiner. Het is wel van belang om drie keer per week een half uur te gaan zwemmen. 

Versterking botten

Zwemmen vergroot de botdichtheid. Dit komt doordat je met zwemmen meer gewicht en weerstand moet verdragen, hierdoor worden je botten dus sterker.

Mentaal

Naast dat zwemmen veel voordelen heeft voor het lichaam, heeft zwemmen zeker ook nog eens voordelen op mentaal vlak. Zwemmen zorgt namelijk voor minder stress en meer ontspanning en blijheid. Daarnaast zorgt zwemmen er ook nog eens voor dat je een een betere nachtrust hebt. Zwemmen verbetert namelijk je slaappatroon.

Recente berichten