Leuke radioacties om naar te luisteren

Blog Leuke radioacties om naar te luisteren

Of je nou in de supermarkt, sportschool, het winkelcentrum of het station loopt, je hoort het overal wel. Het gaat natuurlijk over de radio. Hoe lekker is het om naar muziek te luisteren? Gelukkig zijn er in Nederland superveel verschillende radiozenders. Van landelijke radiostations zoals Radio 538, Qmusic en Veronica. Dan heb je ook nog regionale radiostations zoals RTV Drenthe, Omroep Flevoland en NH radio. Vaak hebben radiozenders ook acties, die leuk zijn om naar te luisteren. Hieronder zullen we er twee bespreken.

Serious Request 

Serious Request is een actie van radiozender 3FM. Tijdens deze actie zitten er radiodj's van 3FM in een glazen huis. Dit huis staat elk jaar weer ergens anders. Tijdens dit event wordt er geld opgehaald voor het goede doel. Ook het doel is elk jaar weer anders. In 2021 was het thema ‘Let it grow’ met als doel het Wereld Natuur Fonds. Andere thema’s van vorige jaren waren ‘Let’s clean this shit up’, ‘Hands off our girls’, ‘Breng ze weer samen’, ‘De wereld schreeuwt om drinkwater’ en nog veel meer! Het hoogst behaalde bedrag ooit was 12.302,747 euro. Je kan thuis, op school, op je werk of in je straat je eigen actie starten om geld op te halen. Dit geld kan je dan live bij het glazen huis afleveren. Een andere manier op geld op te halen is door een plaatje aan te vragen. Je kan de leukste manieren bedenken om geld op te halen. Verder is het superleuk om naar te luisteren, ook komen er bekende Nederlanders langs om bijvoorbeeld te zingen.

De Top 2000

Aan het eind van het jaar tussen kerst een oud en nieuw kun je luisteren naar de Top 2000. Voordat de lijst begint kan je zelf stemmen op je favoriete nummers. De lijst is erg leuk om naar te luisteren omdat alle soorten nummers in de lijst staan. Dj’s van Radio 2 zitten de hele week in het Top 2000 café in Hilversum. Hier kun je ook heen om er live bij te zijn. Van popnummers tot rocknummers en nummers van nu tot nummers van jaren geleden: alles komt voorbij.

Recente berichten