De populairste kamerplanten

Blog De populairste kamerplanten

Ben jij op zoek naar een mooie kamerplant, maar weet je niet zo goed welke je wil? Dit is namelijk best wel logisch, er zijn namelijk zoveel verschillende soorten kamerplanten. Daarom bespreken wij hieronder de populairste kamerplanten.

Pilea peperomioides

Ben jij op zoek naar een leuke kamerplant voor bijvoorbeeld op je bureau? Dan is een pilea peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekplant, een prima optie voor jou. Dit plantje is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg gemakkelijk te onderhouden. Ook kan die in de loop van de tijd erg groot worden en krijgt hij stekjes. Hoe leuk is het om die stekjes ook weer over te potten?

Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina, beter bekend als Olifantsoor, is erg populair. Dit komt omdat het een bijzondere verschijning is. De steel heeft namelijk een soort van zebraprint, dit ziet er erg bijzonder uit. Daarnaast zijn de bladeren erg mooi en groot. Deze plant is een echte eyecatcher! Het is van belang dat je deze plant elke week water geeft. Wees niet te gul, want deze plant mag echt wel wat water binnenkrijgen. 

Sansevieria

Ook de Sansevieria mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze plant ziet er namelijk erg leuk uit en kan heel lang mee. Dit komt omdat deze plant erg gemakkelijk te verzorgen is: zet hem in een plek met halfschaduw en geef hem zo nu en dan wat water en jouw Sansevieria zal erg lang mee gaan. Deze plant is namelijk bijna onsterfbaar, tenzij je deze plant veel te veel water geeft.

Waarom een kamerplant?

Wist jij dat kamerplanten erg veel voordelen hebben? Planten breken namelijk schadelijke stoffen af, zo heb je altijd schone lucht in jouw huis. Daarnaast verminderen planten stress en kunnen planten helpen bij het verbeter van je concentratie. Planten hebben nog veel meer verschillende voordelen, zo is het ook goed om een kamerplant in je slaapkamer te zetten. Planten zorgen er namelijk ook voor dat je een betere nachtrust hebt. Planten in huis hebben geeft eigenlijk alleen maar voordelen, dus waarom zou je er geen in huis halen?

Recente berichten